Πλαστική αποκατάσταση πέους – Αυξητική πέους

Αφορά συνήθως σε επιμήκυνση του πέους και αρκετές φορές σε συνδυασμό της με διόγκωσή του, (αύξηση της περιμέτρου του).
Η επιμήκυνση σε άνδρες με φυσιολογική στυτική λειτουργία, γίνεται με κινητοποίησή του πέους προς τα έξω, αφού μεγάλο μέρος του (ιδιαίτερα σε άτομα με πολύ λίπος στην υπερηβική χώρα), παραμένει στη χάλαση, ¨θαμμένο¨ εντός της πυέλου.

Η τεχνική “Perovic”, με τη χρήση βιοαποδομήσιμων ικριωμάτων (scaffolds), που χρησιμεύουν σαν “καλούπια “για την τοποθέτηση κυττάρων πλάσματος του ίδιου ασθενούς, επεξεργασμένων με αυξητικούς παράγοντες, και τελικό αποτέλεσμα την ανάπτυξη αυτόλογου ιστού, κατανεμημένου συμμετρικά κάτω από το δέρμα του πέους (δαρτός χιτώνας), αποτελεί τα τελευταία χρόνια, μία πολύ ασφαλή τεχνική, με ποσοστά επιτυχίας που πλησίασαν το 100 %, σε μια σειρά περισσότερων των 500 περιστατικών.

Με την αυξητική πέους μπορεί να επιτευχτεί επιμήκυνση από 3 έως 5 cm και πάχυνση της περιμέτρου έως 5 cm. Η επέμβαση αύξησης πέους γίνεται σε τοπική ή γενική αναισθησία και ο ασθενής φεύγει την ίδια μέρα.

Η αυξητική πέους είναι η μοναδική επιλογή που έχουν οι σύγχρονοι άντρες για να αυξήσουν το μήκος και τη διάμετρο του πέους τους. Συνήθως οι άντρες που επιλέγουν να υποβληθούν σε αυξητική πέους, εκτός από το αισθητικό και το λειτουργικό τους πρόβλημα, λύνουν ταυτόχρονα και άλλα προβλήματα που πριν την επέμβαση καθόριζαν τη ζωή και τη συμπεριφορά τους.

Δεν διαταράσσεται ούτε η στυτική λειτουργία του άντρα, ούτε ο οργασμός, ούτε η εκσπερμάτιση. Οι άντρες που υποβάλλλονται σε αυξητική πέους μετά την επέμβαση νιώθουν πιο ικανοί, ασφαλείς και πιο επιθυμητοί, γεγονός που επιδρά πολύ θετικά στο χαρακτήρα τους και βελτιώνει σημαντικά τη ζωή τους.

Οι συνηθέστερες επεμβάσεις αυξητικής πέους ή φαλλοπλαστικής είναι:

Επιμήκυνση πέους
Η επιμήκυνση πέους προωθεί το τμήμα του πέους που βρίσκεται μέσα στην πύελο. Για να επιτευχθεί αυτό αποκόπτονται οι σύνδεσμοι που κρατούν καθηλωμένο το σώμα του πέους στο ηβικό οστό. Η τομή γίνεται μέσα στο τριχωτό του εφηβαίου, δεν υπάρχουν τομές πάνω στο ίδιο το πέος. Η διάρκεια της επέμβασης είναι 60 με 90 λεπτά, γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία. Η νοσηλεία διαρκεί μια ημέρα, η αποχή από εργασία μία εβδομάδα και από σεξουαλική επαφή 30 ημέρες. Μετά την επέμβαση δεν επηρεάζεται η λειτουργικότητα του πέους ως προς την ούρηση και την στυτική λειτουργία, ενώ μεταβάλλεται ελαφρώς η γωνία στύσης σε μια πιο οριζόντια θέση.

Πάχυνση πέους
Η αύξηση του όγκου παλαιότερα γινόταν με έγχυση λίπους, όμως παρατηρούνταν σκληρά ογκίδια και ανεπιθύμητη σκληρότητα του πέους (ακόμα και σε χαλαρή φάση). Γι’ αυτό τα τελευταία, χρησιμοποιούμε αυτόλογα λιποδερμικά μοσχεύματα για την διάμετρο του πέους, που παίρνουμε από την μηρογλουτιαία περιοχή του ασθενούς.

Οι παραπάνω τεχνικές, συνήθως, εφαρμόζονται ταυτόχρονα.

Στις μέρες μας η χειρουργική επέμβαση για την μετατροπή του μεγέθους του πέους, ή φαλλοπλαστική, είναι μια σχετικά εύκολη και ασφαλής επέμβαση

Η επέμβαση διαρκεί περίπου μία ώρα, δεν χρειάζεται νοσηλεία, ούτε ιδιαίτερη μετεγχειρητική παρακολούθηση